Son Hekelaar

Son Hekelaar had van jongs af aan al interesse voor het tekenen, schilderen en andere vormen van creatieve expressie. Toch kwam ook zij er al snel achter dat haar hart lag bij het schilderen. Haar werk kenmerkt zich in stillevens met een hoog realiteitsniveau en authentieke sfeer en uitstraling. Kenmerkend voor Son haar werk is dat zij vaak kiest voor bijzondere ondergronden om op te schilderen, zoals bv. oude panelen, luiken en zelfs staldeuren uit de 17e eeuw. Dit geeft haar werk nog meer karakter en eigenheid.

Ook Son is van oorsprong grafisch vormgeefster, maar richt zich steeds meer op het olieverf schilderen. Samen met andere kunstenaars uit de regio Steenwijkerland, zet zij zich in om gezamenlijk meer bekendheid te geven aan al het moois dat deze omgeving te bieden heeft op het gebied van de schilderkunst.


Dit gebeurt o.a. via:
– De jaarlijkse Atelierroute. Een samenwerkingsverband waarbij schilderartiesten, zowel van binnen als buiten deze regio, de kans krijgen om hun werk te exposeren bij verscheidene ateliers in deze regio.
– De kunstmarkt ArtExplosion
– Exposities
– Verzamelgebouw voor diverse kunstenaars die workshops en exposities regelen
In samenwerking met Gemeente Steenwijkerland en Walas Projects is vanaf Juni 2014 de Capellekade een verzamelgebouw voor kunstenaars gerealiseerd. Bedoeling is om diverse kunstenaars bij elkaar te laten zitten die daar hun atelier hebben. Naast hun werkactiviteit gaan zij gezamenlijk exposities houden en workshops geven. Onder andere is Son daar in 2013/2014 druk mee bezig geweest omdat voor elkaar te krijgen.
Inmiddels heeft Son, samen met nog drie andere collega’s, een kunstboekje gerealiseerd onder de naam ‘De Schatkist’. In dit boekje kunt u alle kunstenaars, galeries, musea en monumenten terugvinden uit de gemeente Steenwijkerland.
(zie voor meer informatie www.deschatkist-nwo.nl )
Verder heeft Son in 2013/2014 de basisjaar van de Klassieke Kunst Academie in Groningen gevolgd.
terug